fbpx

5 tipů na polévky, které prospějí zdraví

744

Připravili jsme pro Vás recepty na skvělé polévky, které vás zahřejí, nasytí a prospějí vašemu zdraví. Příprava nezabere více, jak 30 minut. Polévky jsou nutričně vyvážené a vydatné.

Mrkvová polévka

Ingredience: 200 g mrkve, půl malé lžičky alpské soli, olivový olej, 1 vejce, kadeřavou petržel, 400 ml zeleninového vývaru

Postup: Nejdříve očistěte mrkev, najemno ji nastrouhejte a následně orestujte na olivovém oleji. Orestovanou mrkev zalijte zeleninovým vývarem a přidejte půl malé lžičky soli (nebo osolte dle chuti). Rozšlehejte vejce a za stálého míchání ho přidejte do polévky. Polévku povařte 5 minut, aby se vejce uvařilo. Můžete přidat například pepř. Při servírování polévku ozdobte kouskem petržele.

Cuketová polévka

Ingredience: 2 ks cukety, 1 lžička čerstvého zázvoru, 2ks mrkve, 1 cibule, olivový olej, sůl a koření dle chuti

Postup: Očistěte cuketu a mrkev, následně nakrájejte na malé kostičky. Dále nastrouhejte zázvor a očistěte cibuli, kterou na jemno nakrájejte. Na olivovém oleji orestujte cibulku do zlatova. Pak přidejte všechny nakrájené suroviny, které také orestujete. Zalijete 400 ml vody, přidáte sůl či jiné koření a uvaříte zeleninu doměkka. Poté celou polévkovou směs rozmixujete a případně dochutíte. Vznikne vám hustá, krémová polévka, kterou můžete servírovat s posypem parmezánu.

Bramborová polévka

Ingredience: hrst sušených hub (pokud máte čerstvé houby, tak 5 hrstí), olivový olej, cibule, špaldova mouka, 4 brambory, sůl, pepř, 2 mrkve, veler, 3 stroužky česneku, majoránka a čerstvá kadeřávková petržel

Postup: Sušené houby zalijte horkou vodou tak, aby byly všechny ponořené. Tím houby svaříte a změkčíte. Přiveďte houby k varu. Pokud máte čerstvé houby, nakrájejte je a poduste do měkka. Ve vedlejším hrnci orestujte najemno nakrájemnou cibuli na olivovém oleji. Přisypte špaldovu mouku a vytvořte jíšku – za stálého míchání zalijte jíšku 1 l vody. Do polévky pak přidejte na kostičky nakrájené brambory, povařené houby, ochuťte a 10 minut polévku povařte. Následně přidejte jednu celou mrkev, půlku celeru a petržel – vše nakrájejte na kostičky a přisypte do polévkové směsy. Polévku 10 minut povařte, přidejte česnek a přisypte majoránku. Zeleninu (mrkev a celer) vyndejte. Polévku nechce dojít a dochuťte. Podávat ji můžete s celozrným chlebem.

Cizrnová polévka

Ingredience: olivový olej, 2 ks cibule, 1l zeleninového vývaru, sůl a koření, 4 hrstě cizrny, 1 stroužek česneku, majoránka, špaldova mouka

Postup: Při přípravě cizrnové polévky je nutné cizrnu přes noc namočit do vody, aby změkla. Před vařením vodu slejeme a nalejeme do ní čerstvou. Cizrnu povařte doměkka. Nakrájejte cibuli, kterou orestujete na olivovém oleji, přidejte rozmačkaný česnek a zasypte lžící špaldovy mouky. Do hrnce přidejte zeleninu, samozřejmě cizrnu a zalijte ohřátým zeleninovým vývarem. Polévkovou směs dochuťte a povařte podobu 30 ti minut. Polévkovou směs můžete rozmixovat.

Polévka na spalování tuků

Ingredience: 6 cibulí, 5 rajčat, 2 zelené papriky, 1 svazek dužinaté celerové natě, 1 hlávka zelí, bujon a bylinky ze zahrádky

Postup: Ingredience jsou na množství polévky, která by vám měla vystačit na týden. Zeleninu očistěte, nakrájejte na kostičky a zprudka ji povařte (vynechejte rajčata). Potom uberte žár a zeleninu vařte doměkka. Přidejte rozmačkaná rajřata a celou směs duste po dobu 20 ti minut pod pokličkou. Směs dochuťte dle libosti.

Napište nám, jaký recept jste využili a jak vám polévka chutnala. Pokud máte nějaký „vylepšovák“, napište nám, abychom ho mohli vyzkoušet. Doufáme, že se vám polévka povede a zpestří váš jídelníček.

  • Rubriky

  • Štítky

  • Ceník

    Nový JičínÁčkofit studio

    Frýdek MístekÁčkofit studio

    Nový Jičín
    Úvodní trénink za akční cenu 199 Kčakce končí 1.4.2023
    Rezervovat

    Permanentka na 1 měsíc4 tréninky

    V ceně první diagnostika těla na InBody a další za zvýhodněnou cenu 199,-Kč
    536 KčCelková cena 2 144 Kč
    Objednat

    Permanentka na 2 měsíce8 tréninků

    10% sleva na nákup fitness výživy a doplňků. Tady již budou znát pravidelné tréninkové lekce. V ceně první diagnostika těla na InBody a další za zvýhodněnou cenu 199,-Kč
    489 KčCelková cena 3 912 Kč
    Objednat

    Permanentka na 3 měsíce12 tréninků

    10% sleva na nákup fitness výživy a doplňků. Trénink pod dozorem trenéra. Poznáte na sobě: – úbytek nežádoucích tuků – zpevnění těla – nárůst svalové hmoty – konec bolestí zad. V ceně první diagnostika těla na InBody a další za zvýhodněnou cenu 199,-Kč
    469 KčCelková cena 5 628 Kč
    Objednat

    Permanentka na 6 měsíce24 tréninků

    10% sleva na nákup fitness výživy a doplňků. Nekompromisní volba k vytouženým cílům. Akční cena na diagnostiku těla za zvýhodněnou cenu 199,-Kč.
    445 KčCelková cena 10 680 Kč
    Objednat

    40 tréninkůPlatnost 12 měsíců

    10% sleva na nákup fitness výživy a doplňků. V ceně první diagnostika těla na InBody a další za zvýhodněnou cenu 199,-Kč
    422 KčCelková cena 16 880 Kč
    Objednat

    1 trénink

    Úvodní trénink za akční cenu 199 Kč
    640 Kč
    Objednat
    Úvodní trénink za akční cenu 199 Kčakce končí 1.4.2023
    Rezervovat
    Frýdek Místek
    Úvodní trénink za akční cenu 199,-akce končí 1.7.2024
    Rezervace
    Cvičte sami nebo s parťákem Pro jednoho, můžete cvičit 
s dalším klientem Akce Parťák
    Jste dva a šetříte

    Permanentka na 1 měsíc / PLATNOST 2 MĚSÍCE4 tréninky

    Akční cena na diagnostiku těla za zvýhodněnou cenu 199,-Kč.
    589 KčCelková cena 2 356 Kč
    Objednat
    536 KčCelková cena 2 144 Kč
    Objednat

    Permanentka na 2 měsíce / PLATNOS 3 MĚSÍCE8 tréninků

    10% sleva na nákup fitness výživy a doplňků. Tady již budou znát pravidelné tréninkové lekce. Akční cena na diagnostiku těla za zvýhodněnou cenu 199,-Kč.
    549 KčCelková cena 4 392 Kč
    Objednat
    489 KčCelková cena 3 912 Kč
    Objednat

    Permamentka na 3 měsíce / PLATNOST 4 MĚSÍCE12 tréninků

    10% sleva na nákup fitness výživy a doplňků. Trénink pod dozorem trenéra. Poznáte na sobě: – úbytek nežádoucích tuků – zpevnění těla – nárůst svalové hmoty – konec bolestí zad. Akční cena na diagnostiku těla za zvýhodněnou cenu 199,-Kč.
    519 KčCelková cena 6 228 Kč
    Objednat
    469 KčCelková cena 5 628 Kč
    Objednat

    Permanentka na 6 měsíce / PLATNOST 7 MĚSÍCŮ24 tréninků

    10% sleva na nákup fitness výživy a doplňků. Nekompromisní volba k vytouženým cílům. Akční cena na diagnostiku těla za zvýhodněnou cenu 199,-Kč.
    466 KčCelková cena 11 184 Kč
    Objednat
    466 KčCelková cena 11 184 Kč
    Objednat

    40 tréninkůPlatnost 12 měsíců

    10% sleva na nákup fitness výživy a doplňků. Akční cena na diagnostiku těla za zvýhodněnou cenu 199,-Kč.
    445 KčCelková cena 17 800 Kč
    Objednat

    1 trénink

    690 Kč
    Objednat
    Úvodní trénink za akční cenu 199,-akce končí 1.7.2024
    Rezervace