fbpx

4 nepečené dorty, po kterých nepřiberete!

826

Léto je za dveřmi a k létu neodmyslitelně patří sladké osvěžení. A co chtít víc než zdravou, nízkokalorickou dobrotu, která bude navíc hotova do 30 ti minut? Máme pro vás 4 recepty na nepečené dorty, kterými si můžete zpestřit jídelníček během letního dne i noci. Dortem neurazíte ani při oslavách, u odpolední kávy nebo při grilování.

Jablečný koláč

Co budeme potřebovat?

5 kusů jablek

citronovou šťávu

2 hrsti kešu ořechů, které namočíte přes noc do vody

1 hrst vlašských ořechů, které namočíte přes noc do vody

Půl hrsti rozinek

Půl hrsti vlákniny

1 hrnek agáve sirupu

Skořice

Jak budeme postupovat?

Začneme tím, že si vezmeme namočené ořechy – vlašské a kešu. Ořechy společně rozmixujeme, aby se spojily v jednotnou směs. Do rozmixovaných ořechů přidáme sirup agáve a znovu rozmixujete, aby se sirup lépe vstřebal. Poté si nachystejte formu na koláč, vysypte jej žitnou moukou nebo krupicí. Směs, kterou jste si rozmíchali vlijte do formy. Dejte si záležet, aby bylo dostatek těsta po celé formě i v jejich okrajích. Těsto by mělo být v celé formě stejnoměrně rozvrstvené. Korpus je nepečený, tudíž ho nemusíme dávat do trouby, ale dejte formu s těstem ztuhnout do lednice. Pokud chcete mít korpus rychleji, vložte formu do mrazáku. Mezitím, co bude korpus tuhnout, připravte si jablka. Místo jablek můžete použít i jiné ovoce, například hrušky nebo cokoliv dle chuti. Jablka oloupejte a najemno nastrouhejte. K nastrouhaným jablkům přidejte rozinky, skořici, lžičku citronové šťávy (dle chuti). Naposled přidejte vlákninu a pečlivě promíchejte. Do směsi můžete přidat také další ořechy. Když budete mít jablečnou směs připravenou, vyndejte z chladničky či z mrazáku ztuhlý korpus a vysypte na něj jablečnou směs. Pokud budete chtít koláč lahodnější, můžete jej polít rozehřátou hořkou čokoládou. Takto připravený koláč dejte ztuhnou do lednice a následně ho můžete servírovat. V koláči není tuk ani přidaný cukr. Přejeme dobrou chuť.

Jahodový dort

Co budeme potřebovat?

2 šálky mandlí

1/2 šálku strouhaného kokosu

12 datlí

sůl

2 šálky jahod

2 šálky kešu ořechů

1/2 šálku agáve sirupu

2/3 hrnku kakaového másla

Jak budeme postupovat?

Když máme připravené všechny ingredience, vezměte kakaové máslo a dejte ho rozehřát – do mikrovlnné trouby nebo ve vodní lázni na plotně. A šálky loupaných mandlí nechte přes noc ve vodě. Následně je rozmixujte tak, aby vznikla směs podobná mandlové mouce. Směs nasypte do velké misky a přisypte k ní strouhaný kokos, datle, a špetku soli. Směs nemíchejte, ale rovnou rozmixujte – přestaňte mixovat, když se ze směsi stane lepkavá pasta. Připravenou dortovou formu vystelte potravinářskou folií nebo pečícím papírem. Do formy pak vměstnejte rozmixovanou pastu. Formu se směsí dejte ztuhnout do mrazáku. Mezitím si připravte jahodový krém. Rozmixujte 2 šálky jahod spolu s agáve sirupem, přisypte kešu ořechy a vše pořádně promixujte. Vyndejte z mrazáku korpus a nalijte na něj rovnoměrně krémovou směs. Znovu dejte dort ztuhnout do mrazáku – minimálně na 1 hodinu. Přejeme dobrou chuť!

Čokoládový dort se švestkami

Co budeme potřebovat?

6 kusů čerstvých švestek

Půl hrnku strouhaného kokosu

1 hrnek namočených kešu oříšků

120 g agáve sirupu

120 g datlí

3 polévkové lžíce kakaa

150 g kakaového másla

Jak budeme postupovat?

Jako první ingredienci si vezměte kakaové máslo, které rozehřejte podle pokynů na obalu. Kakaové máslo má totiž jiný stupeň tání, než klasické máslo. Bude lepší, když ho před rozehřátím nastrouháte nebo nakrájíte na menší kousky a vložíte do vodní lázně. Mezitím, co bude kakaové máslo ve vodní lázni, nachystejte si formu a vyložte ji potravinářskou folií nebo alobalem. Do formy nasypte strouhaný kokos a švestky. Formu odložte a připravte si mixér. Rozmixujte přes noc namočené kešu oříšky, agáve sirup a datle. Mixujte tak dlouho, dokud nevznikne jednotná směs podobná těstu. Nakonec do směsi přidejte už rozehřáté kakaové máslo a promixujte do hladka. Směs po té nalejte do formy. Dort můžete ozdobit kakaem. Formu s dortem vložte do lednice nebo do mrazáku a počkejte až ztuhne. Můžete ho podávat s čerstvými švestkami nebo s jiným ovocem.

Jahodovo-tvarohový dort

Co budeme potřebovat?

2 vaničky tvarohu

1 sáček dětských piškotů

250 g čerstvých jahod

tabulku hořké čokolády

vanilkový cukr

Jak budeme postupovat?

Nachystejte si dortovou formu, vyložte ji potravinovou folií nebo alobalem. V misce si rozmíchejte tvaroh a vanilkový cukr. Oslazení tvarohu záleží na vaší chuti. Dortovou formu vyložte piškoty. Na piškoty poskládejte na plátky nakrájené jahody a naneste vrstvu tvarohu. Na vrstvu tvarohu poskládejte piškoty, jahody a opět tvaroh – takto postupujte dokud nebudete mít formu plnou. Ve vodní lázni si rozehřejte hořkou čokoládu. Až bude čokoláda rozehřátá, nalijte ji do formy na poslední vrstvu tvarohu. Dort dejte ztuhnout minimálně na hodinu do lednice.

Doufáme, že se vám naše vybrané recepty líbily a některý z nich vyzkoušíte. Budeme rádi, když se o výsledek podělíte formou fotky v komentářích.

  • Rubriky

  • Štítky

  • Ceník

    Nový JičínÁčkofit studio

    Frýdek MístekÁčkofit studio

    Nový Jičín
    Úvodní trénink za akční cenu 199 Kčakce končí 1.4.2023
    Rezervovat

    Permanentka na 1 měsíc4 tréninky

    V ceně první diagnostika těla na InBody a další za zvýhodněnou cenu 199,-Kč
    536 KčCelková cena 2 144 Kč
    Objednat

    Permanentka na 2 měsíce8 tréninků

    10% sleva na nákup fitness výživy a doplňků. Tady již budou znát pravidelné tréninkové lekce. V ceně první diagnostika těla na InBody a další za zvýhodněnou cenu 199,-Kč
    489 KčCelková cena 3 912 Kč
    Objednat

    Permanentka na 3 měsíce12 tréninků

    10% sleva na nákup fitness výživy a doplňků. Trénink pod dozorem trenéra. Poznáte na sobě: – úbytek nežádoucích tuků – zpevnění těla – nárůst svalové hmoty – konec bolestí zad. V ceně první diagnostika těla na InBody a další za zvýhodněnou cenu 199,-Kč
    469 KčCelková cena 5 628 Kč
    Objednat

    Permanentka na 6 měsíce24 tréninků

    10% sleva na nákup fitness výživy a doplňků. Nekompromisní volba k vytouženým cílům. Akční cena na diagnostiku těla za zvýhodněnou cenu 199,-Kč.
    445 KčCelková cena 10 680 Kč
    Objednat

    40 tréninkůPlatnost 12 měsíců

    10% sleva na nákup fitness výživy a doplňků. V ceně první diagnostika těla na InBody a další za zvýhodněnou cenu 199,-Kč
    422 KčCelková cena 16 880 Kč
    Objednat

    1 trénink

    Úvodní trénink za akční cenu 199 Kč
    640 Kč
    Objednat
    Úvodní trénink za akční cenu 199 Kčakce končí 1.4.2023
    Rezervovat
    Frýdek Místek
    Úvodní trénink za akční cenu 199,-akce končí 1.7.2024
    Rezervace
    Cvičte sami nebo s parťákem Pro jednoho, můžete cvičit 
s dalším klientem Akce Parťák
    Jste dva a šetříte

    Permanentka na 1 měsíc / PLATNOST 2 MĚSÍCE4 tréninky

    Akční cena na diagnostiku těla za zvýhodněnou cenu 199,-Kč.
    589 KčCelková cena 2 356 Kč
    Objednat
    536 KčCelková cena 2 144 Kč
    Objednat

    Permanentka na 2 měsíce / PLATNOS 3 MĚSÍCE8 tréninků

    10% sleva na nákup fitness výživy a doplňků. Tady již budou znát pravidelné tréninkové lekce. Akční cena na diagnostiku těla za zvýhodněnou cenu 199,-Kč.
    549 KčCelková cena 4 392 Kč
    Objednat
    489 KčCelková cena 3 912 Kč
    Objednat

    Permamentka na 3 měsíce / PLATNOST 4 MĚSÍCE12 tréninků

    10% sleva na nákup fitness výživy a doplňků. Trénink pod dozorem trenéra. Poznáte na sobě: – úbytek nežádoucích tuků – zpevnění těla – nárůst svalové hmoty – konec bolestí zad. Akční cena na diagnostiku těla za zvýhodněnou cenu 199,-Kč.
    519 KčCelková cena 6 228 Kč
    Objednat
    469 KčCelková cena 5 628 Kč
    Objednat

    Permanentka na 6 měsíce / PLATNOST 7 MĚSÍCŮ24 tréninků

    10% sleva na nákup fitness výživy a doplňků. Nekompromisní volba k vytouženým cílům. Akční cena na diagnostiku těla za zvýhodněnou cenu 199,-Kč.
    466 KčCelková cena 11 184 Kč
    Objednat
    466 KčCelková cena 11 184 Kč
    Objednat

    40 tréninkůPlatnost 12 měsíců

    10% sleva na nákup fitness výživy a doplňků. Akční cena na diagnostiku těla za zvýhodněnou cenu 199,-Kč.
    445 KčCelková cena 17 800 Kč
    Objednat

    1 trénink

    690 Kč
    Objednat
    Úvodní trénink za akční cenu 199,-akce končí 1.7.2024
    Rezervace