fbpx

V čem je výhodná pomoc osobního trenéra a jídelníčku na míru?

374

Pokud patříte mezi ty, kteří vyzkoušeli mnoho různých diet a sportovních aktivit a žádná nepomohla jak jste očekávali, je možné, že je vaše tělo už zmatené z nepravidelného režimu. V tom případě se už neobejde bez dohledu zkušeného odborníka. Protože je každé tělo originál, nenajde se žádná univerzální rada, která by fungovala pro vašeho kamaráda, kolegyni z práce i pro vás. Taková změna životního stylu vedoucí ke skvělým výsledkům má dvě části. Na jedné straně je to správné stravování, na druhé straně pohyb. Strava i pohyb by měli být kvalitní a pravidelné. Někdy je však těžké umět si zorganizovat čas a přinutit se k pravidelným tréninkům a stravě.

Spousta lidí se samotným tímto faktem nechá odradit a vzdá se brzy. Alespoň v počátcích, když se cvičením začínáte, je třeba nad sebou mít pevnou ruku, která na dodržování pravidelného režimu dohlédne. Právě tuto funkci zastává osobní trenér, ale není to samozřejmě vše. Osobní trenér je někdo, kdo se o vás bude starat na obou těchto rovinách a bude dbát na to, aby jste k uspokojivým výsledkům došli vhodnou cestou, která nebude vašemu tělu škodit. Obecně platí, že výhody cvičení s osobním trenérem jsou přímo úměrné tomu, jak kvalitního osobního trenéra si najdete. Když máte aspoň trochu pevnější vůle, stačí když se svěříte do jeho péče. Je to lehké. Nemusíte si plánovat, kdy a jak se budete hýbat a jak dlouho to bude trvat, tyto starosti za vás vyřeší osobní trenér a vy je můžete s klidným svědomím hodit za hlavu.

Důvody k najmutí osobního trenéra

Každý člověk má důvod jiný, ovšem výsledek je stejný. Něco se sebou dělat a být spokojen ve vlastním těle. Jak již bylo zmíněno, osobní trenér vám pomůže s plánováním a pravidelným režimem a s jeho dodržováním. Ukáže vám, kde děláte chyby a bude především dbát na vaše zdraví. Často se stává, že si člověk z neznalosti rozháže metabolismus, u některých nebezpečných diet dokonce může dojít i k propuknutí alergií a cukrovky.

Mít osobního trenéra není zadarmo a každý trénink se musí zaplatit. Realita je bohužel taková, že mnohokrát klienti na trénink dorazí jen proto, aby nepřišli o peníze. I to ale může být dobrou počáteční motivací vzepřít se lenosti. Každý má motivaci jinou a účel světí prostředky. Osobní trenér ale určitě není jen pro začátečníky. Také zkušení sportovci potřebují koučink. Paradoxně potřebují osobního trenéra ještě více, než začátečníci. Jednak proto, že je dobré měnit způsoby cvičení, tak také proto, že pravidelně cvičí a mají-li nějaké problematické partie, je těžší najít účinný způsob, jak je odstranit. Kvalitní osobní trenér neustále studuje nové techniky a vymýšlí tréninky na míru svým svěřencům. Toto je třeba vzít v potaz, i za tento čas je placen. Osobní trenér je tedy člověk, s kterým můžete stále probírat pohyb, stravu a vaše zvyky. Bude vám neustále k dispozici a vždy bude jeho cílem najít nejvhodnější způsob pro dosáhnutí vaší spokojenosti a pevného zdraví.

První konzultace

Osobnímu trenérovi sdělíte, zda a jaké berete léky a kolik času na cvičení máte. Proberete své stravovací návyky a uvidíte, kde děláte dietní chyby. Správná strava tvoří při hubnutí většinu úspěchu a neznamená to, že jde jen o snížení kalorií a obsahu tuku ve stravě. Nutno dodat, že musíte být trpěliví a vytrvalí. Tělo svou stavbou nezmění během jednoho měsíce. Především záleží na vaší pevné vůli a kolik času a námahy chcete do nového životního stylu investovat. Osobní trenér provede diagnostiku vašeho tělesného stavu. Zjistí váš kondiční stav, složení vašeho těla (objem svalové hmoty, tuku, kostí a obsah vody) a také váš somatotyp. Na základě těchto údajů vám vybere nejvhodnější pohyb a při tréninku bude dohlížet na správné provádění cviků a hlídat frekvenci vašeho tepu vhodnou pro spalování tuků.

Kontrola vašeho pohybu

Být pod kontrolou osobního trenéra má obrovskou výhodu v tom, že bude kontrolovat každý váš pohyb. Bude se soustředit jen na vás a pozorovat, jaké svaly při vykonávání cviků zabírají. Snadno se totiž může stát, že budete cvik provádět špatně. „Jde cvičit špatně? Přece je to pohyb tak jako tak…“, pokud si toto řeknete, mýlíte se. Jistě, o pohyb se sice jedná, ale zde rozlišujeme mezi pohybem zdravým a nezdravým. Pohyb může být nezdravý až do té míry, že si s ním můžete uškodit a dokonce i dlouhodobě trpět. Každým cvikem posilujete jinou část těla a zapojujete jiné svaly. Každý tento pohyb by měl být doprovázen správným držením těla. Bohužel při většině cviků s vlastní vahou (pro začátečníky doporučené) si lze nesprávným držením těla lehce poškodit krční, zádové a bederní svalstvo. Touto tématikou jsme se zabývali v předešlém článku, pamatujete? Před každým posilováním povrchového svalstva, musíme mít pevný tělesný střed, který tvoří vnitřní stabilizační systém. Za předpokladu, že máte vnitřní svalstvo posílené, se můžete pustit do úpravy zevnějšku.

Tělo funguje jako stroj a je nutno poznamenat, že na každý pohyb si zvykne. Je přirozené, že po prvním týdnu až dvou se tělo na pohyb adaptuje. Změny vidíte rychle, zvlášť když jste se předtím pohybu moc nevěnovali. Trenér by měl odhalit co potřebujete posílit a najít vám optimální cviky. Postupem času bude cviky měnit a povede vás ke splnění cílů, které jste si stanovili.

Ploché bříško začíná v kuchyni

Neodmyslitelnou součástí je sestavení jídelníčku, který by měl být také na míru. Správná strava je totiž až 80% úspěchu při hubnutí. Při první konzultaci se s trenérem domluvíte, co byste do jídelníčku chtěli zařadit a co ne. Každé tělo funguje trochu jinak a zkušený trenér by měl vědět, kdy, co a v jakém množství je vhodné jíst. Buď v běžném dni, nebo během tréninkového dne. Strava je velmi důležitá součást procesu hubnutí. Mnoho lidí dělá tu chybu, že se s vervou pustí do velkého cvičení a současně sníží příjem kalorií. Tomu se ale tělo začne bránit a místo budování svalstva a snižování podílu tuku začne trávit vlastní svalstvo. Tím se metabolismus zpomalí a to určitě nebylo vaším cílem. Je důležité vědět, kdy a v jakém poměru jíst různé makroživiny, jako jsou hlavně sacharidy a bílkoviny. Proces shazování váhy je komplikovaný a se správně nastaveným stravováním vám opět může pomoci osobní trenér.

Věříme, že pokud se rozhodnete jít cestou za vysněnou figurou s profesionální asistencí, budete nad očekávání spokojeni. Jako všechno v životě, i péče o postavu má mnohá úskalí a své slepé uličky. S osobním trenérem se nebudete muset prodírat tunami matoucích článků, komplikovaných metod a zdraví škodících doporučení. Dostanete přímo vašim potřebám na míru ušitý program a zjistíte, že už neztrácíte cenný čas a zbytečnou energii a jdete přímou cestou k vašemu cíli.

  • Rubriky

  • Štítky

  • Ceník

    Nový JičínÁčkofit studio

    Frýdek MístekÁčkofit studio

    Nový Jičín
    Úvodní trénink za akční cenu 199 Kčakce končí 1.4.2023
    Rezervovat

    Permanentka na 1 měsíc4 tréninky

    V ceně první diagnostika těla na InBody a další za zvýhodněnou cenu 199,-Kč
    536 KčCelková cena 2 144 Kč
    Objednat

    Permanentka na 2 měsíce8 tréninků

    10% sleva na nákup fitness výživy a doplňků. Tady již budou znát pravidelné tréninkové lekce. V ceně první diagnostika těla na InBody a další za zvýhodněnou cenu 199,-Kč
    489 KčCelková cena 3 912 Kč
    Objednat

    Permanentka na 3 měsíce12 tréninků

    10% sleva na nákup fitness výživy a doplňků. Trénink pod dozorem trenéra. Poznáte na sobě: – úbytek nežádoucích tuků – zpevnění těla – nárůst svalové hmoty – konec bolestí zad. V ceně první diagnostika těla na InBody a další za zvýhodněnou cenu 199,-Kč
    469 KčCelková cena 5 628 Kč
    Objednat

    Permanentka na 6 měsíce24 tréninků

    10% sleva na nákup fitness výživy a doplňků. Nekompromisní volba k vytouženým cílům. Akční cena na diagnostiku těla za zvýhodněnou cenu 199,-Kč.
    445 KčCelková cena 10 680 Kč
    Objednat

    40 tréninkůPlatnost 12 měsíců

    10% sleva na nákup fitness výživy a doplňků. V ceně první diagnostika těla na InBody a další za zvýhodněnou cenu 199,-Kč
    422 KčCelková cena 16 880 Kč
    Objednat

    1 trénink

    Úvodní trénink za akční cenu 199 Kč
    640 Kč
    Objednat
    Úvodní trénink za akční cenu 199 Kčakce končí 1.4.2023
    Rezervovat
    Frýdek Místek
    Úvodní trénink za akční cenu 199,-akce končí 1.7.2024
    Rezervace
    Cvičte sami nebo s parťákem Pro jednoho, můžete cvičit 
s dalším klientem Akce Parťák
    Jste dva a šetříte

    Permanentka na 1 měsíc / PLATNOST 2 MĚSÍCE4 tréninky

    Akční cena na diagnostiku těla za zvýhodněnou cenu 199,-Kč.
    589 KčCelková cena 2 356 Kč
    Objednat
    536 KčCelková cena 2 144 Kč
    Objednat

    Permanentka na 2 měsíce / PLATNOS 3 MĚSÍCE8 tréninků

    10% sleva na nákup fitness výživy a doplňků. Tady již budou znát pravidelné tréninkové lekce. Akční cena na diagnostiku těla za zvýhodněnou cenu 199,-Kč.
    549 KčCelková cena 4 392 Kč
    Objednat
    489 KčCelková cena 3 912 Kč
    Objednat

    Permamentka na 3 měsíce / PLATNOST 4 MĚSÍCE12 tréninků

    10% sleva na nákup fitness výživy a doplňků. Trénink pod dozorem trenéra. Poznáte na sobě: – úbytek nežádoucích tuků – zpevnění těla – nárůst svalové hmoty – konec bolestí zad. Akční cena na diagnostiku těla za zvýhodněnou cenu 199,-Kč.
    519 KčCelková cena 6 228 Kč
    Objednat
    469 KčCelková cena 5 628 Kč
    Objednat

    Permanentka na 6 měsíce / PLATNOST 7 MĚSÍCŮ24 tréninků

    10% sleva na nákup fitness výživy a doplňků. Nekompromisní volba k vytouženým cílům. Akční cena na diagnostiku těla za zvýhodněnou cenu 199,-Kč.
    466 KčCelková cena 11 184 Kč
    Objednat
    466 KčCelková cena 11 184 Kč
    Objednat

    40 tréninkůPlatnost 12 měsíců

    10% sleva na nákup fitness výživy a doplňků. Akční cena na diagnostiku těla za zvýhodněnou cenu 199,-Kč.
    445 KčCelková cena 17 800 Kč
    Objednat

    1 trénink

    690 Kč
    Objednat
    Úvodní trénink za akční cenu 199,-akce končí 1.7.2024
    Rezervace